Creative Media Network vindt in SPA Capital de ideale financiële partner

Bedrijfsnaam
Creative Media Network

Website
https://creativemedianetwork.com

Transactie
Verkoop

Types
Private equity

Sector
Media & Communicatie

Markt
Nationaal

Creative Media Network en SPA Capital slaan de handen ineen om groeiambities te versnellen

Met de aanstelling van Doeke de Steur als nieuwe CEO sorteerde hoofdaandeelhouder Jurijn Laan twee jaar geleden al voor op de gedeeltelijke verkoop van Creative Media Network. In SPA Capital werd de ideale partner gevonden om de groeiambities, zowel autonoom als via buy-and-build, te realiseren.

Na ruim 75 jaar betekent de overname dat CMN na drie generaties niet langer in handen is van de familie Laan. Ooit begonnen als lithograaf adviseert CMN tegenwoordig organisaties op managementniveau over marketing- en contentproductie. Met een helder groeiplan voor ogen werd Marktlink ingeschakeld om de vervolgstap te realiseren. Samen met Niek Derks vormde Zeb de Haas het dealteam. “In de sector Media en Communicatie is veel consolidatie om zo aan de toenemende klantbehoefte naar multidisciplinaire dienstverlening te blijven voldoen. Ook CMN wil inspelen op deze consolidatie en doorontwikkelen tot het ultieme marketing productiebedrijf”, vertelt hij.

Connectie op inhoud

“Wij zijn de ideale platformorganisatie. Het huidige management heeft inmiddels ruim tien potentiële acquisities geïdentificeerd, die we samen met SPA gaan analyseren. Uiteindelijk willen we uitgroeien tot een vooruitstrevend en toonaangevend marketing productiebureau in de Benelux en West-Europa, waarbij wij via technologie en knowhow onze diensten verbreden en onze klanten kunnen ontzorgen. Uiteindelijk hebben we voor SPA Capital gekozen vanwege hun blik op de toekomst,” aldus CEO Doeke de Steur van CMN.” Jurrijn Laan (aandeelhouder) van CMN bevestigt dat. “Wij zijn een familiebedrijf en willen ook als corporate zo blijven functioneren. Pragmatisch en ondernemend. Degenen die in ons investeren, moeten daar ook in geloven.”

Ook nieuwsgierig naar
wat uw bedrijf waard is?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

“Nog voordat alles officieel ondertekend en afgerond was, waren alle betrokkenen al druk bezig met plannen maken voor de toekomst”

– Zeb de Haas (Consultant Marktlink)

Ook nieuwsgierig naar
wat uw bedrijf waard is?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

Overname van vergelijkbare spelers

Met de buy-and-buildstrategie ambieert Creative Media Network een totaaloplossing te creëren voor de klant. Daarbij ligt de focus in de eerste fase op de overname van kleinere, maar vergelijkbare spelers die kunnen meeliften op de opschaling van de diensten en technische kennis van CMN. Ze kijken dan vooral naar bedrijven gespecialiseerd in social-contentproductie, video-contentproductie en online campagnes. Op middellange termijn wil CMN ook buiten de landsgrenzen groeien.

Voor Zeb de Haas en zijn collega-dealmakers gaf de succesvolle transactie veel voldoening. “De overnamemarkt in deze sector is heel actief. Dat maakt ook dat wij precies weten wat er speelt en de juiste partijen aan tafel kunnen krijgen. Bij CMN en SPA was het mooi om te zien dat er al heel snel veel vertrouwen over en weer was. Nog voordat alles officieel ondertekend en afgerond was, waren alle betrokkenen al druk bezig met plannen maken voor de toekomst.”

Delen op:

Filter