Committed Capital – Sinds de oprichting in 2008 heeft de onderneming miljoenen consumenten geholpen bij het maken van weloverwogen keuzes bij de acquisitie van een woning door het verstrekken van waardevolle informatie zoals koopsommen van de referentiepanden in de buurt en modelmatig waarderingen van woningen. Het automated valuation model van Pect maakt gebruik van machine-learning technieken aangevuld met inhouse ontwikkelde algoritmen die de onderneming in staat stellen om haar database continue te verrijken. Verder levert Pect ook datadiensten aan klanten die een voertuig willen kopen. Hierbij levert de onderneming informatie over de cataloguswaarde, marktwaarde en de wegenbelasting via rdwdata.nl. Opgericht in de vroege dagen van big data beheert de onderneming een schat aan gegevens en heeft het unieke ervaring opgedaan in het beheren en verwerken van data om informatie te verstrekken aan haar klanten. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De oprichter van het bedrijf Perry Schoots merkt op: “Committed Capital is de perfecte partner om te helpen onze groeiambities te verwezenlijken. Naast de essentiële expertise die het team heeft om ons te helpen onze organisatie verder uit te bouwen spreekt vooral hun no-nonsense houding en hun bereidheid om de handen uit de mouwen te steken, ons aan. Pect ontwikkelt zich naar de volgende fase en ik ben ervan overtuigd dat Committed Capital ons daarin succesvol gaat ondersteunen”.

Wai Ki Chiu, Partner bij Committed Capital merkt op: “Pect past perfect in onze investeringsstrategie met een sterk uitgangspunt in haar eindmarkten en een voortdurende bereidheid om hun klantpropositie en interne processen te verbeteren. We willen graag Perry en zijn team feliciteren met deze pre-exit buy-out en kijken uit naar een nauwe en succesvolle samenwerking.”

Filter