Klant

Groothandel en visverwerker Bertus Dekker is gespecialiseerd in Noordzeevis, met name tong en schol. Er werken momenteel zo’n 40 mensen. De basis voor Bertus Dekker werd gelegd in 1948 door oprichter en naamgever Bertus Dekker. In 1964 werd het bedrijf overgenomen door Ouwehand’s rederij en visverwerking uit Katwijk. In 1995 kwam Bertus Dekker Seafood los van de Ouwehand-groep, en werd het zelfstandig voortgezet door Arie Ouwehand en zonen Arie en Rick, die in respectievelijk 1992 en 1995 in de zaak kwamen.

Koper

Cornelis Vrolijk is een internationaal familiebedrijf met de vijfde generatie aan het roer. Wereldwijd werken er ongeveer 2.000 mensen bij Cornelis Vrolijk. Actief in de vangst, kweek, verwerking en handel van vis en garnalen en altijd met het doel een kwalitatief hoogstaand en duurzaam product voor menselijke consumptie te produceren. Als familiebedrijf wordt gevist met oog voor toekomstige generaties: met behoud van gezonde visbestanden, het minimaliseren van de milieubelasting en met betrokken en trotse mensen. Veel producten van Cornelis Vrolijk dragen het MSC- en ASC-keurmerk.

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft de gebroeders Ouwehand begeleid tijdens het gehele verkooptraject, van het opstellen van het informatiememorandum tot aan tekenen van de koopcontracten. Tom Beltman, Maarten Herreveld en Paul Schoenmakers waren lid van het dealteam voor deze transactie.

Resultaat

De directie van Bertus-Dekker, bestaande uit Arie en Rick Ouwehand, is enthousiast over de overname. “Wij zijn een familiebedrijf en hebben vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Cornelis Vrolijk deelt deze waarden met ons. We zien veel mogelijkheden in het versterken van de onderlinge verwevenheid van beide bedrijven.” Na de voorgenomen aandelentransactie zullen Arie en Rick Ouwehand beiden de directie van Bertus-Dekker blijven voeren.

Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: “Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen is en waarvan de herkomst bekend is.”

Filter