Laat je bedrijven groeien via een buy-and-build strategie

Steeds meer bedrijven willen groeien via een buy-and-build strategie. Bij Marktlink begeleiden we regelmatig ondernemers die vanuit deze strategie bedrijven aankopen om de ambities sneller te realiseren. Buy-and-build gaat uit van een toekomstige samenwerking waar alle betrokken partijen beter van worden. We overlopen enkele aandachtspunten voor u als ondernemer.

Wat is buy-and-build?

We spreken van een buy-and-build strategie wanneer u één of meerdere bedrijven overneemt om uw eigen bedrijf te laten groeien. Voor u als aankopend ondernemer is dit een uitgelezen manier om nieuwe klanten en andere sectoren te bereiken of om specifieke expertise binnen te halen. Een bedrijfsovername via buy-and-build leidt tot een nieuw bedrijf dat sterker, veelzijdiger en winstgevender wordt. Bovendien worden hiermee ook de bestaande diensten en producten uitgebreid.

Onze experts staan u graag te woord
Neem direct contact op

Wanneer is buy-and-build interessant?

Waarom zou een bedrijf nieuwe expertises willen ontwikkelen als het deze sneller in huis kan halen via een overname? Een buy-and-build-traject helpt u als ondernemer om versneld te groeien en in veel gevallen ook kosten te besparen. We adviseren u om buy-and-build enkel te overwegen als uw bedrijf een schaalbaar businessmodel heeft, actief is in een gefragmenteerde sector en niet meer in de start-upfase verkeert. We gebruiken graag onze ervaring uit gelijkaardige deals om voor u de meest geschikte buy-and-build strategie uit te rollen.

Hoe realiseert u een succesvol buy-and-build-traject?

Een geslaagd buy-and-build-traject vraagt om een afgelijnde visie en strategie. Beide moeten gedetailleerd beschrijven over hoe dit traject uw bedrijf stapsgewijs naar succes leidt. Ons dealteam volgt u graag in uw ondernemersambities en bepaalt samen met u het ideale traject. Het aanbod aan overnamekandidaten in de betreffende sector is een belangrijke externe factor. Daarom mag u er prat op gaan dat we in ons eigen uitgebreide netwerk proactief op zoek gaan naar de meest geschikte partijen voor u.

Uw partner voor uw buy-and-build strategie

Ook voor het Marktlink-team valt op dat er een stijgende interesse is in groei en overname via een buy-and-build strategie. Omdat onze kantoren verspreid zijn over heel België en Europa, hebben we veel lokale marktkennis. Bovendien bezitten we heel wat expertise in overnames via buy-and-build.

Kiest u ervoor uw buy-and-build-traject via ons te laten lopen, dan vormen we een hecht team van bij de start. We helpen u door de juiste route te bepalen, die uiteindelijk zal leiden tot uw persoonlijke doel. Onze specialisten zijn altijd aanspreekbaar en bereikbaar: vanaf de kennismaking en het eerste kopje koffie tot en met de afhandeling en de champagne bij de notaris.

Buy-and-buildstrategie financieren
Meer informatie

Marktlink helpt u verder

Overweegt u om uw bedrijf te laten groeien via een buy-and-build strategie? Dan bent u bij Marktlink aan het juiste adres. We werken met een vaste vergoeding: zo weet u wat het exacte kostenplaatje is en ontvangt u geen onverwachte facturen. Omdat we veel moeite steken in het in kaart brengen van de markt, brengen we u met bedrijven in contact die u zelf wellicht nog niet in het vizier had. Bovendien benaderen we elk bedrijf persoonlijk, buiten de context van een overnameproces. Zo brengen we u als enige partij aan tafel met dit bedrijf. Dit is niet enkel gunstig voor de overnameprijs, maar het biedt ook het voordeel dat u alle tijd krijgt om de onderneming beter te leren kennen.

Onze jonge, betrokken en ervaren specialisten hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering en doen alles om uw groeiambities verwezenlijken. Bent u benieuwd wat Marktlink voor u kan betekenen? Neem gerust gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Neem direct contact op