Bedrijfsovername

Heeft u ambities om een bedrijfsovername te realiseren en uw marktpositie te versterken? Of wil u als ondernemer advies krijgen om een overnemer te vinden?
Marktlink is de specialist in bedrijfsovernames, zowel binnen en buiten België. Wij staan u steeds bij met het gepaste advies voor uw bedrijfsovername en begeleiden u doorheen heel het overnameproces.

Vormen van bedrijfsovername

Een bedrijfsovername gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van uw wensen, de bedrijfsstructuur en uw toekomstvisie. Onze Marktlink-experts zijn ervaren in de meest courante strategieën voor bedrijfsovernames, waaronder:

Hoe loopt een bedrijfsovername?
Ontdek onze aanpak

Een bedrijf overnemen: de voordelen

  • U injecteert de opgebouwde expertise van een bewezen bedrijf in uw onderneming.
  • U kan reeds rekenen op ervaren personeel, maar ook materiaal en een klantenbestand.
  • U kent de financiële gezondheid van het over te nemen bedrijf.
  • U realiseert groei en een stevigere marktpositie.

Waardebepaling bedrijfsovername

Marktlink hanteert twee efficiënte en betrouwbare methodes die voor een correcte waardebepaling zorgen bij een bedrijfsovername: de Verkoopklaar-test en de Marktlink Multiple.

Uw bedrijfsovername rendabel maken

U wil uw bedrijf laten overnemen, maar weet niet waar te beginnen? Doe dan vooral eerst onze gratis Verkoopklaar-test. Hiermee ontdekt u wat u nog moet regelen of controleren om de verkoopwaarde bij uw bedrijfsovername te maximaliseren.

Uw bedrijfswaarde berekenen

Marktlink heeft voor uw bedrijfsovername een snelle tool die de waarde van uw zaak efficiënt bepaalt. Op basis van marktgegevens ontwikkelden wij Marktlink Multiple, die u een betrouwbare aanwijzing van uw bedrijfswaarde geeft. Deze tool baseert zich bovendien op de EBITDA-waarde en wordt daarnaast elke drie maanden geüpdatet met actuele cijfers en trendvoorspellingen.

Wil u uw bedrijfswaarde berekenen?
Doe de Marktlink Multiple

Uw bedrijfsovername regelen via Marktlink

Of u nu een bedrijf ter overname zoekt of uw eigen bedrijf wilt laten overnemen: heel wat administratie is hiervoor nodig. Bedrijfsovernames brengen gespannen momenten met zich mee. Onze ervaren experts begrijpen dit en staan u bij met advies voor uw bedrijfsovername, doorheen het hele overnametraject. Een bedrijfsovername via Marktlink geeft u alle gemoedsrust.

Met het dealteam van Marktlink aan uw zijde mag u rekenen op een actieve aanpak bij de aankoop of verkoop van uw bedrijf. Onze ervaren M&A-specialisten benaderen potentiële kopers en verkopers nog voordat er sprake is van een bedrijfsovername. Mede hierdoor blijft ons netwerk groeien en kunnen wij ervoor zorgen dat u in contact komt met partijen waar u zelf wellicht nooit aan dacht. Zo vindt u bij ons steeds een uitgebreid aanbod aan bedrijven die actief zoeken naar een geschikte koper voor een bedrijfsovername.

Uw ambities zijn de onze. Wij zetten graag al onze kennis, ervaring en (inter)nationale netwerk in om de juiste opvolging te realiseren bij bedrijfsovernames. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief. De deal van uw leven maken we samen!