Bedrijf overnemen

Wil u een bedrijf overnemen? Als ondernemer kan u op deze manier sneller doorgroeien en uw activiteiten verbreden. Het overnemen van een bedrijf is hier de geschikte manier om uw marktpositie te versterken.
Marktlink staat u bij om een bestaand bedrijf binnen of buiten België over te nemen. Wij maken samen met u de juiste keuzes en begeleiden u doorheen heel het overnameproces.

Waarom een bedrijf overnemen?

”Ik wil een bedrijf overnemen.” Het is vast en zeker een gedachte voor elke ondernemer die mikt op een sterkere marktpositie en het realiseren van groei. Een bedrijf overnemen is ook de oplossing voor ondernemers om schaalvoordeel te bekomen. Daarnaast kan je door een bedrijf buiten België over te nemen ook internationaal uitbreiden.

Een bedrijf overnemen: de voordelen

  • U injecteert de ervaring en opgebouwde expertise van een bewezen bedrijf in uw onderneming.
  • U kan reeds rekenen op ervaren personeel, maar ook materiaal en een klantenbestand.
  • U kent de financiële gezondheid van het over te nemen bedrijf via omzet- en winstcijfers en jaarrekeningen.
  • U realiseert groei, en daardoor ook een stevigere marktpositie.
Onze experts staan u graag te woord
Neem direct contact op

Een bedrijf overnemen: wat te doen?

U wil een bedrijf overnemen in of buiten België, maar weet niet goed waarmee u moet beginnen? Er zijn tal van manieren om een bedrijf over te nemen. Toch volgen onze Marktlink-experts steevast enkele betrouwbare pijlers voor de overname van een bedrijf.

Wij willen weten wie u bent en waarom u een bedrijf wil kopen. En u wil ook weten met wie u in zee gaat. Voor elk aankoopproces brengen we de beste consultants, juristen en experts samen in een dealteam.
Wanneer is een bedrijf interessant voor u om te kopen? We stellen samen een concreet profiel op, zodat we gericht kunnen zoeken naar de meest geschikte bedrijven om te kopen.
Aan de hand van uw zoekprofiel stellen we longlists op met potentiële bedrijven. Hierna maken we samen een shortlist: een selectie van de meest interessante partijen.
Ons dealteam benadert de bedrijven uit de shortlist en peilt hun bereidheid om te verkopen of om hierover aan tafel te zitten. Dit doen we voor bedrijven die te koop staan aangeboden en bedrijven waarbij dit niet het geval is.
Het dealteam analyseert het bedrijf en geeft een indicatie van de bedrijfswaarde ervan.
De juristen gaan aan de slag met de intentieverklaring met daarin de belangrijkste overnamevoorwaarden om het bedrijf te kopen. In 95 procent van de gevallen leidt de ondertekening van deze intentieverklaring tot een transactie tussen beide partijen.
Een bedrijf kopen vereist ook dat de betrokken partij op de hoogte wordt gesteld. We lichten de betrokken onderdelen van de over te nemen organisatie in, zoals het personeel en de ondernemingsraad.
We doen een due diligence-onderzoek om alle informatie juridisch grondig te controleren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan na de aankoop van een bedrijf.
Bij deze stap bespreken we uw financieringsbehoefte en vragen we offertes aan bij mogelijke geldschieters.
Zonder twijfel de mooiste stap van het aankoopproces. Een bedrijf kopen doet u niet zonder de deal af te ronden en samen met ons de champagne te ontkurken!

Ontdek alles over een overnameproces via Marktlink

De overname van een bedrijf regelen via Marktlink

Als u een bedrijf zoekt om over te nemen, komt er heel wat administratie en organisatie bij te kijken. Onze adviseurs zijn ervaren in overnames en staan u steeds bij met hun expertise: van de eerste kennismaking tot het afronden van de bedrijfsovername.

Een bedrijf overnemen vraagt dus heel wat voorbereiding. Er komt voor u als koper veel bij kijken: ons team vindt het daarom essentieel dat u zich hierbij zowel zakelijk als persoonlijk op uw gemak voelt. Daarom zit u om een bedrijf over te nemen altijd met dezelfde mensen van Marktlink aan tafel. Zij kennen u, uw bedrijf en uw wensen tot in de puntjes.

Benieuwd naar hoe andere bedrijfsovernames liepen? In onze dealstories leest u hoe onze ondernemende aanpak tal van ondernemers hielp bij de overname van een bedrijf. De deal van uw leven? Die maken we samen!

Marktlink, uw overnamespecialist

Met het ervaren team van Marktlink mag u rekenen op een actieve aanpak bij de overname van een bedrijf, binnen en buiten België. Onze gedreven M&A-experts benaderen mogelijke verkopers zelfs los van een concreet overnamevraagstuk. Op deze manier groeit ons netwerk constant en brengen we u in contact met een over te nemen bedrijf waar u nog nooit aan dacht. Daardoor vindt u bij ons steeds een uitgebreid aanbod aan bedrijven die actief zoeken naar een geschikte koper voor een overname.

Uw ambities zijn de onze. We zetten graag al onze kennis, ervaring en (inter)nationale netwerk in om de juiste groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Ontdek hoe Marktlink helpt bij de overname van een bedrijf