Als u heeft besloten uw bedrijf te verkopen, dan is de kans groot dat een private equity partij interesse toont. Deze optie is voor u interessant wanneer u kampt met opvolgingsproblemen, een tekort heeft aan groeikapitaal of wanneer u begeleiding wilt bij internationale groeiambities. Verkoop aan een investeerder heeft bepaalde voordelen; wij zetten ze graag voor u op een rij.

Ondanks de toenemende belangstelling van investeringsmaatschappijen in het mkb, is het imago van private equity lang niet altijd positief. Ten onrechte, als je het ons vraagt. Het beeld is vaak gebaseerd op negatieve berichtgeving in de media. In werkelijkheid zijn de mensen aan de andere kant van de tafel ook gewoon ondernemers die hun werk doen. Een succesvolle deal hangt af van een wederzijdse klik en dat geldt ook in deze situatie.

Groeiambities realiseren

De verkoop van uw bedrijf aan private equity heeft verschillende voordelen voor u als ondernemer. Zo kunt u door de financiële injectie uw groeiambities sneller realiseren. Vaak heeft het ook gevolgen voor de uitbreiding van het dienstenpakket en de geografische dekking. Uw eigen wensen en ambities zijn leidend bij de beslissing om uw onderneming te verkopen aan private equity.

Benieuwd of private equity voor u een interessante optie is?

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs om deze mogelijkheid te onderzoeken. Wij hebben in onze database de contactgegevens van alle vooraanstaande Europese investeringspartijen. Een persoonlijke benadering staat bij ons centraal, u krijgt alle ruimte en vrijheid om uw ambities waar te maken. Bij Marktlink mag u rekenen op professionele begeleiding, altijd onafhankelijk en vanuit een ondernemende mindset.