Talenco Technical Services (TTS) is een maakbedrijf dat inox- en staalconstructies voor industriële en logistieke bedrijven vervaardigt en monteert. Het werd drie jaar geleden opgericht door Talenco, een aanbieder van engineering-oplossingen voor de voedingsnijverheid, petrochemie, energie- en farmasector. Inmiddels deden o.a. Pfizer, Ineos, Griffith en Katoen Natie al een beroep op de technische expertise van TTS. Jens Hendrickx, CEO van Talenco, verwoordt het als volgt: “TTS wil dé referentie worden inzake industriële maakprojecten op maat. Talenco vond in Roosjen NV de ideale partner om die ambitie waar te maken. Als expert in leidingwerken, magneten en metaaldetectoren zal Roosjen mee de nodige ondersteuning bieden voor onze groeiplannen”. De intrede van Roosjen in het kapitaal van TTS werd begeleid door Marktlink BV, dat gespecialiseerd is in fusies en overnames van KMO’s.

Talenco Technical Services werd in 2018 opgericht om de klanten van Talenco een totaaloplossing aan te bieden. Het bedrijf wordt geleid door Mannuel Van Overloop, een gewezen multidisciplinair projectmanager van turnkey-projecten in de industrie, die het bedrijf opstartte met Jens Hendrickx. TTS wil de komende jaren sterk blijven groeien. Daarom zal het zich voortaan ook richten op piping-constructies en magneettoepassingen. Talenco en Roosjen investeren samen in de toekomstplannen van TTS. Roosjen stapt mee in het kapitaal en brengt naast financiële middelen ook meer dan 40 jaar ervaring en knowhow mee.

“Of het nu om stuk- of seriewerk gaat, TTS beschikt zowel over de nodige slagkracht voor grote projecten als over efficiëntie voor kleinere opdrachten. Wij spelen flexibel in op de noden van grote industriële en logistieke klanten”, zei Jens Hendrickx. “Binnenkort verlaat TTS het huidige atelier langs het Albertkanaal in Schoten en verhuist het naar een groter bedrijfsgebouw in de Antwerpse haven.”

“Wanneer je bij TTS binnenstapt, dan voel je dat Jens en zijn team heel wat in hun mars hebben. Op een paar jaar tijd sprokkelden ze al een indrukwekkende referentielijst samen”, aldus Hans Roosjen. “Het hoge niveau van de door hen uitgevoerde projecten was ons niet ontgaan en daarom willen we TTS graag mee helpen ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling.”

Op dit ogenblik wordt een groot deel van de eigen Roosjen-producten in Duitsland vervaardigd. Lykle Roosjen: “Het is de bedoeling dat TTS op termijn heel wat van die maakopdrachten overneemt, zodat wij onze klanten nog sneller en efficiënter kunnen bedienen. Wij zijn ervan overtuigd dat het samenleggen van de adresboekjes van TTS en Roosjen beide bedrijven op commercieel vlak een boost zullen geven.”

Volgens Filip Mariën, partner van de Belgische tak van Marktlink, waren het de zin voor ondernemerschap bij de bedrijfsleiders van Talenco, Roosjen en TTS dat de doorslag heeft gegeven bij het welslagen van deze operatie: “De combinatie van een degelijk klantennetwerk, lokale verankering en operationele expertise vormen een solide toekomstbasis voor TTS”.