Internationale groei ondersteunen
Marktlink bestaat ruim 20 jaar en heeft in de Nederlandse KMO-markt al meer dan 500 transacties met een waarde tussen de 5 en 250 miljoen euro succesvol afgerond. Met gemiddeld 60 transacties per jaar is Marktlink in Nederland de overnamespecialist met het grootste aantal deals.
Marktlink ziet ieder jaar het aantal internationale transacties toenemen. Het nieuwe kantoor moet dan ook de groei van Marktlink ondersteunen. Tom Beltman, partner bij Marktlink: “De Belgische vestiging speelt in op de toenemende vraag naar een overnamespecialist die dicht bij de ondernemer staat en beschikt over kennis en een uitgebreid netwerk in zowel Nederland als België.”
Marketing en events
Het openen van een Belgische vestiging is de volgende stap in de strategie van Marktlink. “In toenemende mate zullen Belgische ondernemers overgaan tot het verkopen van hun bedrijven gedreven door snel veranderende markten en een opvolgingsproblematiek,” legt Mariën uit. “Inhoudelijk zijn overnametrajecten in België en Nederland vergelijkbaar echter zien we verschillen onder meer op cultureel vlak. Door onze combinatie van ervaring, kennis en netwerk zien we kansen om meer relevante kopers en verkopers aan tafel te brengen. Marktlink wil ondernemers in België meer bekend maken met het bedrijfsovername-vraagstuk, derhalve zal er ook flink op marketing en events worden ingezet.”
Nieuwe partner
Kersverse partner Filip Mariën zal de activiteiten van Marktlink België uitbouwen vanuit Antwerpen samen met een team van M&A-specialisten. Mariën heeft ruim 14 jaar ervaring in bedrijfsovernames, was M&A-director bij een van de ‘Big Four’ (de grootste accounting- en adviesbureaus ter wereld) en heeft affiniteit met ondernemers van Belgische kmo’s. Bovendien heeft Mariën ruime ervaring in internationale transacties.
“Ik beschouw de introductie van Marktlink op de Belgische markt als een prachtige kans”, aldus Mariën. “We willen op een onafhankelijke en deskundige manier een antwoord bieden op de vragen en uitdagingen van ondernemers rond opvolging en bedrijfsovernames. De ambitie is om binnen vijf jaar te groeien naar een kantoor met vijftien overnameprofessionals.”


Wilt u meer weten over Marktlink België en de plannen voor 2019? Neemt u dan contact op met Filip Mariën via f.marien@marktlink.com