Een bedrijfsoverdracht is een tijdrovende en complexe aangelegenheid. Marktlink geeft geïnteresseerde kopers een paar nuttige tips & tricks om zich goed voor te bereiden en de overname succesvol te laten verlopen.

1. Check de reputatie de eigenaar

Onderschat het belang van de reputatie van de eigenaar niet. Hoezeer is het succes van de onderneming aan hem/haar gelinkt? Heeft hij een goede vertrouwensrelatie met de klanten, of kiezen zij in de eerste plaats voor het product of de dienst van het bedrijf? Kortom, koop een bedrijf waar het product het verschil maakt, en niet zozeer de naam van de eigenaar.

2. Laat de financiën doorlichten

Het spreekt vanzelf dat u aanvangt met een financiële evaluatie van de onderneming. U zal de eerste cijfers krijgen van de eigenaar. In een latere fase van het traject laat u de financiële gegevens nakijken aan de hand van een boekenonderzoek (of Due Diligence).

3. Schat het toekomstperspectief in

Om te weten welke perspectieven het bedrijf voor de toekomst kan voorleggen, volstaat het niet om naar de cijfers van de voorbije jaren te kijken. Die geven u wel een zeker beeld, maar houden geen garanties voor de toekomst in. De geplande groeistrategie is van groot belang om te zien hoe het bedrijf en het klantenbestand zich verder zullen ontwikkelen.

4. Maak een zoekprofiel aan

Het vinden van de optimale match tussen u en het bedrijf vormt eveneens een grote uitdaging. Het opstellen van een zoekprofiel kan u daarbij helpen. Zo kunt u kenbaar maken wie u bent, wat voor bedrijf u wilt overnemen en wat uw voornaamste wensen en prioriteiten zijn.

5. Maak de ‘klik’

Voor veel de eigenaars is de ‘klik’ met de koper een must, soms zelfs nog belangrijker dan de geboden som. Bouw dus een goede vertrouwensband op, niet alleen met de eigenaar, maar ook met de werknemers.

6. Stel een concurrentiebeding op

Het laatste dat u wilt is dat de verkoper opnieuw opstart als uw concurrent. Dat kunt u vermijden door een concurrentiebeding op te stellen, dat de eigenaar verbiedt om een concurrerende onderneming te starten of te financieren, of als zelfstandig ondernemer voor een concurrent aan de slag te gaan.

7. Leg alle afspraken vast

Goede afspraken maken goede vrienden. Duidelijke afspraken, zwart op wit neergeschreven, kunnen veel misverstanden voorkomen. Leg ook vast wat er niet werd afgesproken. Vermijd mondelinge afspraken in de mate van het mogelijke, zodat alle partijen op dezelfde golflengte zitten.

Meer weten?

Met twintig jaar ervaring en expertise in het begeleiden van koop- en verkooptrajecten, kan Marktlink Fusies en Overnames u professioneel bijstaan. Van het zoeken van de geschikte ondernemingen en hun waardebepaling tot de onderhandelingen en de uiteindelijke overdracht. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer te vernemen over de mogelijkheden.