Zelfs wanneer alle partijen met de beste bedoelingen aan de onderhandelingstafel komen, is dat nog geen garantie voor succes. Hoe kan u voorkomen dat een fusie of overname niet doorgaat? Marktlink lijst de belangrijkste redenen op waarom deals soms afspringen.

1. Geen ‘klik’

Botsende bedrijfsculturen en -visies leiden vaak tot spanningen. De externe koper wordt uw zakenpartner, dus is het van doorslaggevend belang dat u dezelfde kijk hebt op zaken zoals de bedrijfsvoering en de doelstellingen. Bereid u daarom goed voor, maak uw plannen en verwachtingen duidelijk.

2. Te snel beslist

Zoals gezegd moeten de neuzen in dezelfde richting staan. Verkoop dus niet zomaar aan de hoogste bieder, maar maak de beste keuze voor uw onderneming. Ga zeker ook in gesprek met meerdere geïnteresseerde partijen. Een beproefde strategie van sommige kopers is om in eerste instantie onder vier ogen een hoog bod uit te brengen, om dit vervolgens na het due-diligenceonderzoek opnieuw te onderhandelen.

3. Onvoldoende verkoopklaar

Uw onderneming verkoopklaar maken (=aantrekkelijker om te verkopen) kan u helpen om zonder veel problemen een interessante deal af te sluiten. Enkele mogelijke initiatieven: een fiscaal voordeligere juridische structuur invoeren, uw werkzaamheden als bedrijfsleider stap voor stap overdragen aan een collega… Ons advies? Schakel op tijd een overnameadviseur in, die alle aspecten van het verkoopklaar maken onder de knie heeft.

4. Te laat gehandeld

Begin tijdig met de voorbereiding van het verkoopproces en onderschat niet hoeveel tijd en energie dit u zal kosten. Neem hier zeker een jaar de tijd voor en houd de vaart erin. Hak knopen door en neem belangrijke beslissingen zonder al te lang stil te staan bij elk detail.

5. Geen strategische fit

Bij een strategische overname moeten de ondernemingen goed bij elkaar aansluiten. Wanneer ze buiten hun vakgebieden en kerncompetenties moeten treden, gaat het al te vaak onherroepelijk mis. Een restaurant dat een snackbar overneemt, kan niet verwachten dat beiden opeens dezelfde kwaliteit aanbieden.

Meer weten?

Een fusie of overname is een complex proces. Laat u daarom bijstaan door een overnameadviseur. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.